Ultimate Instability

Trainen met Ultimate Instability

Water is zó krachtig maar ook zo onbetrouwbaar! Door met de ultieme instabiliteit van water te trainen, kun je je lichaam juist leren om op heel veel manieren krachtig en snel te reageren. 

Wat is Ultimate Instability?

Ultimate Instability zijn trainingstools (aquabags, aquaballs of hydrovests) die gevuld zijn met water en lucht. Door te trainen met deze waterzakken, train je niet alleen je spieren, maar ook je fascia en reactievermogen. Het is een leuke en speelse manier om écht sterk en weerbaar te worden.

Het voordeel van trainen met Ultimate Instability

Blessures ontstaan vaak door een instabiliteit of zwakte van spieren en pezen. Dat je ze kunt tegengaan door middel van krachttraining, dat wist je hopelijk al. Lees anders deze blog even! Bij krachttraining wordt een bepaalde spier of spiergroep getraind door meerdere herhalingen en met oplopend gewicht.

in de watten

Eigenlijk leggen we onze lijven enorm in de watten. Onze voeten worden in de duurste hardloopschoenen gestopt, maar er zijn veel blessures bijgekomen. Ons lichaam wordt niet meer sterk gemaakt om instabiliteit op te vangen met eigen kracht. We “pamperen” alles. We worden niet meer sterk gemaakt om fysieke (maar ook mentale) klappen op te vangen.

Met deze blog hadden we het al eens proberen uit te leggen: Om effectief te kunnen bewegen, heeft het lichaam op het gewenste moment de juiste stabiliteit nodig. Door het lichaam voor te bereiden op constante verandering vanuit de omgeving en door het aanbrengen van een hoge variatie en complexiteit van taken kan de comfort zone van het motorisch systeem worden verruimd. Hiermee wordt de kans op effectief gedrag in een specifieke situatie vergroot en zijn alle spieren, vezels en zenuwen beter getraind om nieuwe bewegingen aan te gaan.

Sinds kort kun je bij Lopen met een Lach terecht voor functionele training met de aquabags van Ultimate Instability. Dit doen we vanaf vrijdag 7 mei een maand lang via ZOOM.

Waarom Ultimate Instability?

Binnen de dynamische stabiliteitstrainingen van Ultimateinstability is er een constante interactie tussen de mens (lichaam en geest), de taak en de omgeving. Een persoon die een bepaalde taak tot een gewenst resultaat wil brengen (effectief gedrag) moet anticiperen op de omgeving waarin hij beweegt. In de onze trainingen zorgen de aquabags voor onverwachte verstoringen. Hierdoor wordt het lichaam constant geleerd om te gaan met veranderingen.

Bekijk dit filmpje om te zien hoe trainen met de aquabag er uit ziet:

Meteen inschrijven? Dat kan, kies of je zelf de aquabag hebt of dat wij hem voor je kunnen bestellen. P.s. wij staan enorm achter de kwaliteit van Ultimate Instability en trainen niet met neppe producten.

6 gedachten over “Trainen met Ultimate Instability”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.