Het Sterke Voeten – plan

Sterke voeten zijn niet alleen krachtige, maar ook mobiele voeten. Ze kunnen goed de bewegingen maken waar ze voor gemaakt zijn.

Als je voeten deze eigenschappen verloren zijn, kan dat blessures in de rest van het lichaam veroorzaken. Zoals in de knie en de heup. 

Wil je sterke voeten trainen? Dan is het Sterke Voeten-Plan iets voor jou!

Met het Sterke Voeten-Plan word je stap voor stap meegenomen in het proces om je voeten te versterken. Je analyseert de voet, zodat je een goede keuze kunt maken uit het aanbod van video’s.

Het programma is dus helemaal aangepast aan jouw voeten. De oefeningen worden duidelijk uitgelegde in korte Nederlandstalige video’s, die 24/7 te bekijken zijn.

 • Uniek in Nederland
 • Per type voet specifieke oefeningen
 • Binnen vier weken verschil te merken
 • Duidelijke instructievideo’s
 • Slimme opbouwschema’s
Esmar van Langen
Esmar van Langen
@GirlsRunTheWorld
Lees verder
De fysio heeft voor mij nooit een blijvend positief resultaat opgeleverd. Daarnaast was het schema niet te vergelijken met een reeks behandelingen bij de fysio.
Maaike de Gans
Maaike de Gans
Lees verder
Mijn voet klachten die zeker met het lopen van een marathon niet samen gaan, hebben we onderhanden genomen waardoor de klachten vele malen minder zijn. En door haar ben ik mijn voeten meer gaan waarderen.
Kirsten Kleijn
Kirsten Kleijn
Lees verder
Dankzij Petra stonden we goed voorbereid aan de start van onze eerste marathon en hebben volop kunnen genieten tijdens de race in Parijs.
Previous
Next

Wat heb je nodig om te starten?

 • toegang tot het programma
 • een weerstandsband (dit kun je bij het programma kopen)
 • een doos of block (bijvoorbeeld een yogablock)
 • een hard balletje
 • een handdoek of een map die in dikte afloopt
 • tenenspreiders als optie (dit kun je bij het programma kopen)

De tenenspreiders zijn een echte aanrader om te gebruiken naast dit programma. Ze zorgen ervoor dat je voet en de voetbotjes wat ruimte krijgen, waardoor je sneller resultaat krijgt. 

antwoorden op

Veelgestelde vragen

*Je hebt last van je voeten, knieën of heupen en de fysiobehandelingen geven je geen blijvend resultaat. 
* Je draagt steunzooltjes voor zwakke voeten of hebt juist hele stijve voeten. 
* Je grote teen of je kleine teentje groeit richting de andere tenen. 
* Jouw fysio of huisarts weten niet wat ze met jouw voeten aan moeten. 
* Je wilt krachtigere lifts in de gym en blessurevrij gaan hardlopen
Wat het antwoord op één van deze mogelijkheden “ja”? Dan is dit programma geschikt voor jou.

We raden ten allen tijde aan om een fysiotherapeut te raadplegen bij pijn. Toch is het plan heel laagdrempelig ingestoken. Het trainen van voeten kan lichte spierpijn opleveren. Als de spierpijn langer dan 2 dagen aanhoudt, raden we aan om minder herhalingen te doen en vooral de dagelijkse oefeningen te doen.

Het trainen van voeten heeft effect op de stand van de knie, maar pijn in de knie komt vaak doordat er deel is overbelast en dat kan te maken hebben met spieren die niet genoeg hun werk doen aan de ene kant en spieren die overwerken aan de andere kant. Het trainen van voeten kan een goede eerste stap zijn. Bij pijn raden wij je altijd aan om een fysiotherapeut te raadplegen.

Via het berichten tabblad in het laatste hoofdstuk kun je altijd een vraag stellen. We streven ernaar om te antwoorden binnen 24 uur. 

 

Jazeker! Steunzolen helpen je voet steun te geven op plekken waar je nu zelf niet genoeg steun kunt leveren. Met het sterke voeten-plan leer je de voeten dit zelf doen. Wellicht kun je in de toekomst zelfs zonder steunzolen door het leven. Doe dit dan altijd in overleg met de podoloog die de zooltjes heeft gemaakt. 

 

JA! Sterke Voeten!