Core & Balans

Waarschijnlijk weet je het al: een sterke core helpt je een betere hardloper te worden. Maar hoe zit dat dan eigenlijk? En wist je dat niet alleen een sterke core, maar ook alle kleine spiertjes die zorgen voor je balans belangrijk zijn om te trainen?

Misschien dacht je dat je met je benen hardloopt. Dat klopt natuurlijk, maar vergis je niet! Je gebruikt je hele lichaam. Bedenk het maar eens: Je zet een stap. Je voet moet balans vinden, zich uitstrekken en je afzetten. Dat doe je ook door je been uit te strekken. Maar in die tussentijd moeten je knie en heup ook zorgen dat ze stevig staan. Je hele lichaam rechtop moet blijven. Vervolgens zwaai je met de tegengestelde arm naar voren, waardoor je andere been zich van achteren naar voren beweegt.

Serieus, hardlopen is een ingewikkeld proces. Het is niet voor niks dat het bij sommige kinderen al lang kan duren voordat ze überhaupt kunnen lopen. Lang verhaal kort: met alleen hardlopen kom je wel ver, maar om verder te komen is het raadzaam om bepaalde spiertjes en spieren goed te trainen.

Maar laten we eerlijk zijn. Om elke dag, als je wakker wordt, een routine te vinden om écht die oefeningen te doen.. Da’s lastig. Lopen met een Lach gaat je helpen!

Via deze link koop je de “adventkalender”, mét stickers van de juf, zodat je kunt zien waar je gebleven bent. Het échte kado is natuurlijk dat je een betere hardloper bent geworden na afloop en wellicht zitten de oefeningen dan zo in je systeem dat je het blijft doen. En om medestanders te vinden kun je de hashtag #plankenmeteenlach en @lopenmeteenlach gebruiken op je social media. Samen planken is altijd leuker!

De Robot Lunge Let erop dat je heupen omhoog blijven en je heupen in een verticale lijn boven elkaar  Russian TwistsSkaterhops