Powerrr Up!

Om een goede, blessurevrije hardloper te worden, is een Powerrrr Up noodzakelijk. Steeds meer hardlopers zijn ervan overtuigd dat ze beter presteren en zich beter voelen als ze meer doen dan alleen hardlopen. Krachttraining bijvoorbeeld. En ze hebben gelijk.

Vooral de mensen die pas als volwassene het hardlopen hebben opgepakt en een vooral zittend bestaan leiden hebben er baat bij. Regelmatige krachttraining, ook voor de benen, kan helpen bij het corrigeren van onevenwichtige spierontwikkeling en het versterken van onderontwikkelde spiergroepen. Maar pas op: pittige hardlooptrainingen gaan niet lekker als je de dag ervoor krachttraining hebt gedaan.

Veel lopers laten de krachttraining toch maar voor wat het is, omdat het moeilijk in te passen is in hun weekprogramma. Uiteindelijk moet de krachttraining je wel helpen en moet het geen afbreuk doen aan het effect van je hardlooptrainingen. In mijn schema’s zul je – indien je het hebt aangegeven- een specifieke dag vinden waarop je de krachttraining kunt inplannen. Het combineren van kilometervreten met krachttrainen is zeer de moeite waard!

Ik adviseer je om de krachttraining pas na het hardlopen te doen!!

Klik hier voor jouw Powerrrr Up!