Geen categorie, sticky

Ultiem Instabiel

Water is zó krachtig maar ook zo onbetrouwbaar! Door met de ultieme instabiliteit van water te trainen, kun je je lichaam juist leren om op heel veel manieren krachtig en snel te reageren.

Blessures ontstaan vaak door een instabiliteit of zwakte van spieren en pezen. Dat je ze kunt tegengaan door middel van krachttraining, dat wist je hopelijk al. Lees anders deze blog even! Bij krachttraining wordt een bepaalde spier of spiergroep getraind door meerdere herhalingen en met oplopend gewicht.

in de watten

Eigenlijk leggen we onze lijven enorm in de watten. Waar onze ouders het onzin vonden om ons met een helm op de fiets naar school te sturen, is het nu zelfs verplicht gemaakt. Onze voeten worden in de duurste hardloopschoenen gestopt, maar er zijn veel blessures bijgekomen. Ons lichaam wordt niet meer sterk gemaakt om instabiliteiten op te vangen met eigen kracht. We pamperen alles. We worden niet meer sterk gemaakt om fysieke (maar ook mentale) klappen op te vangen.

Met deze blog hadden we het al eens proberen uit te leggen: Om effectief te kunnen bewegen, heeft het lichaam op het gewenste moment de juiste stabiliteit nodig. Door het lichaam voor te bereiden op constante verandering vanuit de omgeving en door het aanbrengen van een hoge variatie en complexiteit van taken kan de comfort zone van het motorisch systeem worden verruimd. Hiermee wordt de kans op effectief gedrag in een specifieke situatie vergroot en zijn alle spieren, vezels en zenuwen beter getraind om nieuwe bewegingen aan te gaan.

Sinds kort kun je bij Lopen met een Lach terecht voor functionele training met de aquabags van Ultimate Instability. Je kunt ze ook kopen. Elke dinsdag, tussen 16:00u en 16:45 kun je terecht in de ASICS Flagshipstore voor een training die gericht is op hardlopers.

“Binnen de dynamische stabiliteitstrainingen van Ultimateinstability is er een constante interactie tussen de mens (lichaam en geest), de taak en de omgeving. Een persoon die een bepaalde taak tot een gewenst resultaat wil brengen (effectief gedrag) moet anticiperen op de omgeving waarin hij beweegt. In de onze trainingen zorgen de aquabags voor onverwachte verstoringen. Hierdoor wordt het lichaam constant geleerd om te gaan met veranderingen.

Ben je geïnteresseerd in een (persoonlijke) training? Neem even contact met me op!

Een gedachte over “Ultiem Instabiel”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.