Coaching, Hardlopen

Hardloopcoach of trainer

Hardlopen… de gemakkelijkste sport om te doen! Je trekt je schoenen aan en je kunt gaan. Waarom heeft elke loper toch een hardloopcoach of trainer nodig?

Maar is dat eigenlijk zo? Helaas is hardlopen ook één van de meest blessure- gevoelige sporten die er is. Dat komt deels doordat veel mensen die gaan hardlopen, misschien niet de ideale techniek kennen tijdens het hardlopen. Veel hardlopers denken nog dat hardlopen niets anders is dan lopen, maar dan op een hoog tempo. En daar kun je je goed in vergissen. Ook ik was een hardloper die dacht dat snelle wandelpassen nemen, gelijk stond aan hardlopen. Waarom heeft iedere loper een hardloopcoach of trainer nodig?

Hakken in het zand

Er is een duidelijk verschil tussen joggen en hardlopen. En dat is…. de “airtime”. Bij het hardlopen heb je altijd een moment waarop je met beide voeten van de grond af bent. Sinds we hardloopschoenen hebben waarbij de hiel verhoogd en gedempt is, zijn we gaan joggen. Dit komt omdat de ge “cushende”zool ervoor zorgt dat we de hiel meer belasting geven. Daarnaast hebben veel mensen een zittend beroep, waardoor het opstrekken lastiger is gemaakt. We zijn niet meer gewend om “echt”hard te lopen.

Ik als hardlooptrainer geef niet alleen techniektraining, maar kijk naar alle facetten van het lopen. Je wilt sterke voeten, je wilt je armen inzetten, je wilt kracht genoeg hebben in je hele been, zodat je geen klachten krijgt in knie of heup. Mijn trajecten zijn altijd heel erg persoonlijk en ook in de opbouw wordt rekening gehouden met de uitdagingen die je nu hebt.

IMG_0801-79sdfsd
  • De hardloopcoach kan met een goed en passend schema ervoor zorgen dat je goed getraind, fit, uitgerust en zo blessurevrij- mogelijk aan de start staat van je wedstrijd
  • Een hardlooptrainer kan door een goede analyse van je loopstijl, (lees ook de blog: Loopscholing voor hardlopers) passende oefeningen geven waardoor je je energie die jij gebruikt om mee hard te lopen, zo optimaal mogelijk gebruikt.
  • De trainer kan je tips & tricks meegeven, hoe je een wedstrijd kunt aanpakken.
  • Je wordt mentaal gecoacht naar jouw doel. Van een marathon wordt vaak gezegd dat het 40 % training is en 60 % mentaal… Dus reken uit je winst.
  • Met behulp van sportspecifieke krachttraining sta je mega fit en sterk aan de start van je hardloopwedstrijd
  • Directe oplossingen bij pijntjes en klachten

Wil je zelf hardlooptrainer worden? Wij hebben de meest uitgebreide opleiding online. Waarbij ik alle kennis deel die ik heb om mijn deelnemers naar de finish te coahen. Lees er hier meer over.

IMG_2702-334sdfsd

Kom je bij me trainen?

Tijdens het eerste contactmoment zal ik je kijken wat ik voor je kan betekenen. De ene loper heeft nu eenmaal meer nodig dan de andere om zijn doelen te halen.

IMG_2867-365sdfsd

Ik hoop dat ik je na één training al kan overtuigen van de mogelijkheden tot het verbeteren van jezelf. Jij wilt toch ook de beste “jij” zijn? En dat je altijd kunt Lopen met Lach? Neem je snel even contact met me op?

PLAN HIER EEN BELMOMENTJE IN

Petra

#lopenmeteenlach

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.