Blessures, Herstel

Van mitella naar marathon

Van mitella naar marathon is een blog waarin ik mijn verhaal vertel over het herstel na een schouderbreuk. Wat dit doet met mijn mindset, hoe mijn revalidatie wordt versneld en hoe het mij is afgegaan. Ik hoop hiermee lotgenoten met een blessure te inspireren en motiveren.

Van mitella naar marathon

In mijn vorige blog besprak ik hoe ik na een schouderbreuk en schouderoperatie het geloof in mijn lijf was verloren. Petra helpt mij ontzettend weer te vertrouwen op mijn lichaam. Zowel fysiek als mentaal helpt ze bij het herstel van een zware schouderoperatie. Een heftige periode, maar ik voel dat ik met de hulp van Petra van Bewegen met een Lach steeds weer mijn leven terugkrijg.

Van mitella tot marathon

Afscheid van de mitella

In november 2022 hebben Petra en ik hele mooie stappen gezet in mijn revalidatie. We trainen en praten hierbij veel over het mentale proces van herstellen. Ik was al die maanden zo ontzettend bang dat alle pijn en al het verdriet voor niets zou zijn geweest. Dat ik een verkeerde beweging zou maken, die het hele herstel teniet zou doen. In november leer ik met en dankzij Petra dat ik nergens meer bang voor hoef te zijn. Mijn schouder is goed aan het herstellen en ik kan deze langzaam weer belasten. De mitella, die ik in november gelukkig al niet meer nodig heb, staat symbool voor de pijn en het immobiel zijn. Ik maak op aanraden van Petra nog één keer een foto met mitella, maar dan wel in mijn SuperVIO-shirt, het shirt dat ik droeg toen ik getraind door Petra de marathon van Berlijn liep. Zo neem ik waardig afscheid van de mitella.

Trainingscompilatie november

Meer durven en meer kunnen

In november merk ik dat ik langzaam maar zeker meer ga durven. Mijn werk, dat ik gelukkig vanuit huis kan doen, bezoek ik steeds vaker ‘in het echt’. Ik neem voorzichtig de trein naar Utrecht en heb het gevoel dat ik steeds weer wat meer meedoe. Ook op het gebied van trainen merk ik dat ik grote stappen zet. In de bovenstaande compilatie combineer ik met Petra allemaal oefeningen om mijn schouder in beweging te krijgen. We trainen veel met een aquabag van Ultimate Instability, waardoor mijn lichaam continu moet corrigeren en ik veel verschillende spieren tegelijkertijd aanspreek.

Hoofd draaien

Bij een schouderfractuur en schouderoperatie is het niet alleen de schouder die vast zit en pijn doet. Bij mijn val heb ik mijn pols zwaar gekneusd en door het dragen van een mitella zijn de spieren in mijn elleboog ook flink verkort. Ook is de schouder verbonden met de nek, waardoor deze helaas ook vast kwam te zitten. Anderhalf jaar kon ik niet over mijn schouder kijken en had ik een ‘dode hoek’ aan mijn rechterkant. Het was dan ook een prachtig moment toen ik in de training met Petra eindelijk weer mijn hoofd naar rechts kon draaien. Fijn om weer eens naar die kant te kunnen kijken!

In november kan ik eindelijk mijn hoofd weer draaien!

Animal flow

Ook laat Petra mij in november kennismaken met Animal Flow. De workout omvat bewegingen en combinaties van bewegingen die we groeperen als de zes componenten. De bewegingen hebben namen als ‘beast’ en ‘crab’, vandaar de naam ‘Animal Flow’. Petra schreef hier een mooi blog over.
Animal Flow doe je op handen en voeten en het is een zeer goede workout voor mijn polsen, die dat niet gewend zijn maar wel extra worden geactiveerd door de workout. De training omvat ook verschillende ‘activaties’, die het lichaam wakkerschudden. Na anderhalf jaar amper te kunnen bewegen, is dit een hele mooie manier om weer meer contact te krijgen met mijn lichaam.

Kennismaken met Animal Flow

Ook in de maanden die volgen, ga ik met Petra door met Animal Flow en begin ik er steeds meer van te genieten. Ik ben ontzettend blij met de hulp van Petra, bewegen maakt ze zo veel leuker en fijner!
In mijn volgende blog beschrijf ik mijn revalidatie vanaf december met daarin als grote mijlpaal: fietsen!

Loop je zelf met een uitbehandelde blessure maar ben je nog niet waar je wilt zijn? Neem snel contact op met Petra, zij kan je verder helpen!

Een gedachte over “Van mitella naar marathon”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.