Animal Flow

Wat is Animal Flow?

Wat is Animal Flow? Wat kun je verwachten in een Animal Flow klas? We geven je de basis regels van een toffe Animal Flow workout en de Flowosophy van bedenker Mike Fitch.

Animal Flow omvat bewegingen en combinaties van bewegingen die we groeperen als de zes componenten. Elke component is bedacht met een reden en heeft ook een specifiek doel in de workout. Ze kunnen gemixed en gematcht worden op veel verschillende manieren en elke gecertificeerde instructeur zal een eigen smaakje geven aan zijn of haar klas. Op deze manier heb je elke keer een leuke nieuwe, uitdagende workout

Wat is Animal Flow?

Polsmobilisatie

Dit zijn makkelijke, maar heel effectieve bewegingen die je polsen en handen gereed maken voor de uitdagingen die ze te verwerken krijgen tijdens Animal Flow. AF doe je op handen en voeten en jouw polsen zijn dit meestal niet gewend. Zie het maar als een warming up. Deze mobilisatie gebeurt altijd als eerst. Je kunt voor een uitgebreide polsmobilisatie ook dit filmpje eens bekijken.

Activaties

Activaties zijn een manier om het lichaam wakker te schudden en om het uit te dagen met zichzelf te communiceren. We zien het als een bewustwording van hoe jouw lichaam zich op dat moment in de ruimte om zich heen bevindt en hoe het voelt om op blote voeten en handen over de grond te bewegen. AF gebruikt twee activatie- posities, namelijk Beast en Crab, die de fundamenten vormen in AF,

Vorm Specifieke Stretches

Het doel van deze stretches is om het lichaam uit te dagen in een combinatie van flexibiliteit en stabiliteit, oftewel mobiliteit door het hele lichaam. Je bouwt daarmee kracht door beweging op. Elke Vorm Specifieke Stretch begint in een “Animal Base Position” en beweegt door verschillende stadia naar het einde van je ROM (range of motion). Deze bewegingen worden geïmplementeerd als een tool om je conditie te verbeteren en worden geïntegreerd in flows.

Traveling Forms

Dit zijn onze dierlijke locomotieve bewegingen. Ze vertegenwoordigen de manier waarop we dieren nadoen, om de functie te verbeteren van onze eigen “menselijke beest”. De basis Traveling Forms zijn bekend als de ABC van dierlijke variaties: Aap, Beest en Crab, met hun variaties.

Switches & Transitions

De S&Ts verzorgen het grootste deel van de flow in AF workouts. Het zijn dynamische bewegingen die aan elkaar geplakt kunnen worden, zodat ze eindeloos kunnen combineren met andere bewegingen en ze maken ook leuke drills om je kracht of uithouding te verbeteren. De vier basis S&T categorieën zijn: Underswitch, Side Kickthrough, Scorpion and Front Kickthrough.

Flows

Flows zijn vooraf bedachte, gecoördineerde stukken waar bewegingen aan elkaar worden gelinkt, zodat er een continue serie bewegingen komt. Het aanleren van een flow kan nogal een workout op zichzelf zijn. Daarom oefen je vooraf alle bewegingen op zichzelf, voordat je ze aan elkaar plakt in een flow. Als je de flow eenmaal kent, kun je zelf besluiten hoe je hem wilt gebruiken. Als kracht- workout of als een conditie test. Je kunt het allemaal zelf besluiten.


Wil je starten met Animal Flow? Neem nu contact met me op om een afspraak te maken voor jouw personal training in Animal Flow in Amsterdam!

In deze video zie je een proefles die ik vorig jaar via ZOOM gaf:

3 gedachten over “Wat is Animal Flow?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.