Coaching

Waarom heb je een hardlooptrainer nodig?

Tsja, waarom heb je een hardlooptrainer nodig? Hardlopen is toch de makkelijkste sport die er bestaat? Ja, daar heb je gelijk in! Helaas is hardlopen ook één van de meest blessuregevoelige sporten. Net als bij tennis of golf of voetbal, zou elke hardloper een coach kunnen gebruiken.

Are you even running, bro?

Gewoon heel eerlijk…. Er zit een hele grote kans in dat de vorm die jij hardlopen noemt, eigenlijk joggen is. Dat betekent dat je zeer waarschijnlijk geen “airtime” hebt, maar dat er altijd één voet contact houdt met de grond. En dat is hartstikke lekker, want waarschijnlijk geniet je er enorm van.

Het nadeel van ons dagelijkse, meestal zittende beroep is dat we het niet meer gewend zijn om onszelf helemaal rechtop te strekken. Heupen zitten vaker vast, moderne schoenen zorgen voor issues met voeten. Daarom is het belangrijk om met specifieke training ervoor te zorgen dat je jouw volledige potentie weer kunt benutten.

En dat is voor iedere persoon anders. Misschien kom je uit een blessure of krijg je elke keer als je verder loopt dan x kilometer wel weer last.. Een personal trainer helpt je niet aan een quick fix. Bij Lopen met een Lach gaan we zelfs verder. We werken met onze eigen, beproefde methode om ervoor te zorgen dat jij je niet alleen sterker voelt, maar dat blessures worden tegengegaan en dat je jouw persoonlijke beste zelf wordt.

En dat gaat verder dan het schema dat je overal kunt downloaden. Want jij bent toch niet standaard? Zelfs je Garmin kan niet zien wat jij zou kunnen verbeteren. Het kan je sturen, maar sommige verbeteringen kun je maken vanuit een mindset shift. Ook daar helpt jouw persoonlijke hardlooptrainer je mee.

Randvoorwaarden

Behalve met je hardlooptechniek, helpen wij je met alle randvoorwaarden. Dat houdt in:

  • een persoonlijk schema, dat let op jouw herstel en voeding
  • persoonlijke coaching
  • krachttraining zodat je sterker, fitter en zonder blessures aan de start verschijnt
  • jarenlange ervaring in het coachen van hardlopers naar hun eerste marathon
  • ademhalingstechnieken waarmee je sneller jouw fitheid verhoogt
  • snelle actie bij het ontstaan van een blessure

Dit zeggen onze cliënten over onze begeleiding

Life Changing

Trainen met Petra kan ik met recht ‘life changing’ noemen. Petra is zoveel meer dan een trainer. Een jaar geleden brak ik mijn schouder en hier ben ik een paar maanden geleden aan geopereerd. Petra helpt me zo ontzettend goed door helemaal op mijn lijf afgestemde oefeningen te bedenken en deze samen uit te voeren. Ook het mentale aspect van herstel komt aan bod en Petra helpt me zo fantastisch om door de angst heen te breken en mijn arm weer langzaam te belasten.
Naast een geweldige coach is Petra ook een geweldige vrouw, vol humor, met enorm veel enthousiasme en veel liefde voor haar vak. Ze heeft me in 2019 fantastisch getraind voor de Marathon van Berlijn, waar ik door haar trainingen maar liefst een half uur van mijn PR af haalde.
Als ultieme doel na mijn revalidatie heb ik het lopen van de Marathon van Chicago in 2023. En één ding is zeker: met een trainer als Petra aan mijn zijde gaat ook deze marathon fantastisch worden!

~Violet Annaert

Positief en professioneel

Begin dit jaar zocht ik een trainer om mij te begeleiden naar mijn eerste marathon. En wat ben ik blij en dankbaar met Petra als trainer! Ze is positief, professioneel, weet te motiveren en goed uit te leggen wat je mag doen en waarom. En altijd met een lach!
Ik heb genoten van mijn weg naar de marathon. Petra leeft vol enthousiamse mee en is een grote supporter.
Ook voor mijn volgende avontuur ga ik met haar trainen.

~ Joke Schoenmakers

Coaching met liefde

Wat een fantastische mens is Petra. Als coach ervaar ik haar als heel intens. De vele inzichten, lach en liefde voor haar vak, heeft er mede voor gezorgd dat ik de New York marathon heb kunnen lopen. Tijdens de marathon stond zij ook voor mij klaar met haar adviezen. Mijn voet klachten die zeker met het lopen van een marathon niet samen gaan, hebben we onderhanden genomen waardoor de klachten vele malen minder zijn. En door haar ben ik mijn voeten meer gaan waarderen. Zoek je een coach met liefde en een aanstekelijke lach dan ben je bij Petra aan het goede adres.

~Maaike de Gans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.