booty
Krachttraining

28 dagen Booty Challenge

De billen van Jennifer Lopez? Het geheim van mooie ronde billen? De beste workout om strakke en ronde billen te krijgen? In dit artikel leggen we het jou allemaal uit, inclusief een leuke 28 dagen Booty Challenge!

Strakke en ronde billen in drie eenvoudige stappen

Stap 1: Krachttraining & Progressieve Overload

Om mooie ronde billen te krijgen, zal je moeten focussen op krachttraining met progressieve overload. Je hardloop- of fietsrondje zal dus jammer genoeg niet bijdragen aan dikkere billen.

De hip bridge is een oefening die focust op de bilspieren. Deze oefening komt ook voor in de booty challenge.

Krachttraining voor rondere billen kan zowel training met lichaamsgewicht, als weerstandstraining zijn (met bijvoorbeeld resistance bands of gewichten). Welke vorm van krachttraining je ook verkiest, het is altijd belangrijk dat de krachttraining focust op hypertrofie (groter worden) van de bilspieren (m. Gluteus Maximus, m. Gluteus Medius en m. Gluteus Minimus). Meer weten over hypertrofie? Klik dan hier.

Let op! Ben je van plan om alleen je billen te trainen en verder niets? Houd er dan rekening mee dat dit je lichaamshouding beïnvloedt en ernstige blessures kan opleveren. Hoe dit komt en hoe je dit kan voorkomen, lees je hier.

Hardlopen én rondere billen. Het kan, maar dan heb je wel een goed plan en trainingsschema nodig.

Wil je graag hardlopen én rondere billen? Wil je rondere billen zonder blessures? Plan dan een vrijblijvend coachingsgesprek in en we bespreken eerlijk of dit voor jou mogelijk is.

Stap 2: Voeding

Je kan zo veel trainen als je wilt, wanneer je niet voldoende eet, zullen je billen niet groeien. Wanneer je dikkere billen wilt en tegelijk gewicht wilt verliezen, zal je dus geen te groot calorietekort mogen hebben. Nog beter voor het creëren van mooie ronde billen, is een calorieoverschot. Wil je meer weten over de combinatie van krachttraining en cardio om gewicht te verliezen en er toch mooi strak uit te zien? Klik dan hier.

Om te weten hoeveel en wat je best kan eten, is het belangrijk om te weten wat macro’s zijn en hoeveel energie je dagelijks gebruikt. Veel vrouwen vinden het eng om meer te eten dan ze gewend zijn. Maar met een goed plan en geen gekkigheid kan je lekker veel eten, hard trainen en mooie billen krijgen.

Stap 3: Consistentie & Geduld

Ronde billen in één week? Dan zal je plastische chirurgie moeten overwegen (niet doen hé). Wil je mooie ronde en natuurlijke billen? Dan zal je wat meer geduld moeten hebben. Ik verontschuldig me nu dus al, want sorry, ook na onze fantastische 28 dagen Booty Challenge zal je nog niet de billen van jouw dromen hebben.

Een langdurig trainingsschema met focus op jouw doel, waarbij je consistent hypertrofie van de bilspieren nastreeft, is het enige wat uiteindelijk resultaat zal opleveren. Wat de verkopers van bootybands of andere billenwonders je ook doen geloven, er bestaat niets wat jou op korte termijn die billen van Jennifer Lopez kan geven.

De donkey kick is een oefening die focust op de bilspieren en ook in de booty challenge terugkomt

Ben je op zoek naar een persoonlijk trainingsschema voor rondere billen, waarbij ook rekening gehouden wordt met jouw lichaam en mogelijke blessures? Plan een vrijblijvend coachingsgesprek in of kijk naar ons online aanbod.

28 dagen Booty Challenge

Geen loze beloftes, wel een leuke challenge. Na deze 28 dagen Booty Challenge heb je (nog) niet de billen van Jennifer lopez, maar je zal wel duidelijk verschil merken en sterkere billen hebben. De challenge is volledig op lichaamsgewicht, maar je kan het uiteraard moeilijker maken door resistance bands of gewicht aan de oefeningen toe te voegen. Weet je niet hoe dit moet? Neem dan vrijblijvend contact op en we leggen het je graag uit in een één op één coachingsgesprek.

Disclaimer: Ervaar je pijn tijdens het uitvoeren van één van deze oefeningen? Stop dan onmiddellijk met deze oefening en plan een coachingsgesprek in om te kijken hoe we jou hierbij kunnen helpen.

Een gedachte over “28 dagen Booty Challenge”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.