opbouwen hardlopen
Hardlopen

Hoe hardlopen opbouwen?

Hoe moet je hardlopen opbouwen? Ben je er klaar voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Heb je er ooit aan gedacht om te beginnen met hardlopen? Het is nooit te laat om te starten! In deze blog begeleid ik je bij het opbouwen van hardlopen, zodat je stap voor stap kunt genieten van deze geweldige activiteit. Spoilerallert: ik heb alvast een heel laagdrempelig en GRATIS opbouwschema voor je gemaakt, met extra tips. Vul het formulier in en ontvang het direct op je digitale deurmat!

Wanneer hardlopen?

Tsja, dat hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je al een tijdje niet aan lichaamsbeweging hebt gedaan, is het verstandig om eerst met je huisarts te overleggen. Zij kunnen je adviseren over eventuele gezondheidsrisico’s. Het is verstandig om te denken aan een trainer die je helpt aan een geschikt trainingsschema, maar vooral ook aan aanvullende oefeningen, zodat je blessurevrij kunt hardlopen.

Als je groen licht hebt gekregen, is het tijd om te beginnen! Het belangrijkste bij het opbouwen van hardlopen is om geduldig te zijn en jezelf niet te overbelasten. Begin met een rustige wandeling om je lichaam op te warmen en je spieren voor te bereiden op de inspanning. Na een paar minuten kun je beginnen met joggen op een rustig tempo. Vergeet niet om naar je lichaam te luisteren en indien nodig een pauze in te lassen.

GRATIS opbouwschema hardlopen www.lopenmeteenlach.nl

Een goede vuistregel is om je trainingssessies geleidelijk aan te verlengen. Begin met korte afstanden en voeg elke week een paar minuten toe. Dit helpt je lichaam om te wennen aan de belasting en voorkomt blessures. Vergeet niet om ook rustdagen in te plannen, zodat je spieren kunnen herstellen.

Waar hardlopen?

Er zijn zoveel mooie plekken om te ontdekken! Kies een locatie die jou aanspreekt en waar je je prettig voelt. Misschien is er een park in de buurt met een speciaal hardloopparcours, of misschien loop je liever langs het water. Het belangrijkste is dat je een omgeving kiest die je motiveert en inspireert.

Onthoud dat hardlopen niet alleen draait om het bereiken van een bepaald doel, maar ook om het genieten van het proces. Het is een kans om de wereld om je heen te verkennen, je gedachten te ordenen en jezelf fysiek en mentaal sterker te maken.

Met deze link kun je zelf een rondje uitzetten zonder verdwalen. Je weet dan direct hoe ver je hebt gelopen.

Dus waar wacht je nog op? Trek je hardloopschoenen aan, zet een glimlach op je gezicht en begin aan dit nieuwe avontuur! Wees geduldig, luister naar je lichaam en geniet van elke stap die je zet. Voor je het weet, zul je versteld staan van wat je hebt bereikt.

Petra Kerkhove, Hardlooptrainer, hardloopkrachttraining, hardlooptechniektraining

Hoe hardlopen opbouwen?

Als je – naast het duurvermogen oftewel je fitheid – ook in techniek goed wilt opbouwen, dan kan ik je aanraden om de blog Gebruik van armen bij hardlopen of Gebruik heupen bij hardlopen eens te lezen. Want er schuilt meer techniek in het hardlopen dan je misschien denkt! In het gratis schema zullen we je meer makkelijke tips geven om je techniek meteen goed in te zetten.

Opbouwen hardlopen schema

Wij hebben een GRATIS opbouwschema voor jou geschreven! Je kunt dit downloaden als je je gegevens invult in het formulier. In dit gratis document staan nog veel meer tips! Deze tips leren je niet alleen om goed op te bouwen, maar je ook helpen aan een juiste techniek. Veel succes en veel plezier met het opbouwen van hardlopen!

Een gedachte over “Hoe hardlopen opbouwen?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.