Coaching

Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig? Is dat door de liefde van je leven te vinden? Komt dat vanzelf als je geen stress hebt over geld? Komt dat door een leuke baan te hebben? Of leuke vrienden? In deze blog vertellen we hoe wij denken dat je gelukkig kunt zijn en hoe dat te maken kan hebben met jouw kernwaarden. Spoileralert: We hebben een zeer waardevol (GRATIS) Coachingsdocument plus coachingsgesprek toegevoegd aan deze blog!

Wat geluk is en hoe we dat kunnen definiëren, beschreven we al eens in de blog Gelukkig word je zo! In deze blog vertelden we je al eens hoe je met goed voor jezelf zorgen al een verbetering van je leven kan geven. Daarnaast – hoe anders – helpt bewegen jou om lekkerder in je vel te zitten. Dat lees je terug in “Hoe word je gelukkig van sporten?”. Maar het onderdeel dat we nog niet hebben belicht is hoe je gelukkig kan worden door te leven naar jouw kernwaarden.

Hoe word je gelukkig? Lopen & Bewegen met een Lach

Kernwaarden

Kernwaarden zijn diep verankerde overtuigingen die ons beeld en ons oordeel filteren. Niet alleen over onszelf, maar ook hoe we over anderen denken. Iedereen bezit bepaalde kwaliteiten. Als je iets doet dat niet bij jouw kernwaarden past, zul je niet gelukkig zijn. Je kernwaarden verklaren waarom je bepaalde dingen doet. Je kiest hier bewust voor!

Hoe word je gelukkig door je kernwaarden?

Kijk, het is niet zo, dat je direct gelukkiger wordt als je weet hoe je het beste kunt handelen. Onbewust zul je al vaak de keuzes maken die bij jouw kernwaarden passen. Maar als je in een situatie zit waarbij je het even allemaal niet meer weet, dan kun je gaan kijken of keuzes passen in jouw leven. En dat vergemakkelijkt het een beetje. Zo’n waarde geeft jouw leven richting. Voorbeelden van een paar kernwaarden zijn: humor, kalmte, stilte, vertrouwen, ambitie, succes, moed, betrouwbaarheid en oprechtheid

Die kernwaarden kun je zien als jouw idealen. Het is de kern van waar jij voor staat en als je echt naar je kernwaarden leeft, dan vormt jouw gedrag zich er ook naar. Kernwaarden en normen worden vaak in één zin genoemd en zijn dan voor jou ook meestal waar je voor staat. In het gratis coachingsdocument dat je kunt krijgen als je naam en e-mailadres achterlaat, kun je jouw kernwaarden boven krijgen.

Ikigai

Wat is een ikigai? Ikigai is een Japans concept. Waar kom jij je bed voor uit? Waar ligt jouw passie en kan ervoor zorgen dat je altijd wordt betaald voor datgene dat jij je hobby noemt? Door jouw kernwaarden en je ikigai helder te hebben, weet je nog beter hoe je jouw leven het beste kunt inrichten. In het gratis coachingsdocument helpen we je om ook jouw Ikigai te vinden. Als je bezig bent om zelf een bedrijf op te zetten, dan kan het je onwijs goed helpen om jouw WHY te vinden.

Hoe word je gelukkig?

Als je elke dag jouw hobby mag uitoefenen, je er ook nog voor wordt betaald en je houdt er uitdaging in, dan weet je zeker dat je daar een stuk blijer van wordt dan als je elke dag met tegenzin van 9 tot 5 op de klok zit te kijken.

Hoe besteed je jouw tijd na werken?

Kijk, tenzij je echt het gouden ei hebt gevonden of met een gouden lepel in je mond wordt geboren, zul je over het algemeen moeten werken voor je geld. Hoe je daarna jouw tijd besteed, zal er ook voor zorgen dat je een stukje blijer door het leven gaat. Zit jij elke avond met een chagrijn aan tafel en kun je jouw energie of je verhaal niet kwijt? Ja, dan is het misschien tijd om daar ook eens kritisch naar te kijken. Er is maar 1 ding in je hele leven dat je niet kunt kopen, ruilen of terugkrijgen en dat is Tijd. In het gratis coachingsdocument vragen we je om ook eens kritisch naar deze zaken te kijken.

En de bonus? Wij maken 15 minuten vrij van onze waardevolle tijd om jou op de goede weg te krijgen in het land van de gelukkigen.

Hoe word je gelukkig?

Een gedachte over “Hoe word je gelukkig?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.