Coaching

Hoe maak je jouw droom werkelijk?

Droom. We vragen het ons allemaal af: Hoe maak je jouw droom een doel en werkelijkheid? Het korte antwoord daarop is: neem actie! In actie gaan is de enige manier waarop je jouw droom kunt omzetten in werkelijkheid.

Hier zijn 5 tips om jouw droom werkelijkheid te maken:

Hoe haal je jouw droom/ doel?
  1. Zorg dat je jouw droom heel erg helder hebt. Dat je precies weet hoe dat er uit ziet, hoe je doel eruit ziet. Stel: Je wilt een bepaalde baan, in een bepaald kantoor en daarbij wil je specifieke projecten begeleiden. Maak dit erg groot. Zorg dat je weet wat je wilt. Het mooie van dit is dat je misschien over een tijd niet meer exact dit wil. Het leuke is dat je tijdens de stappen die je moet zetten om op dit eerste doel te komen, soms hele andere leuke ideeën krijgt. En dat is ook oké, maar zorg dat je voor de eerste stappen je doel mega helder hebt.
  2. Breek dat doel op in haalbare stappen. Als we het voorbeeld van hiervoor nemen, waarschijnlijk heb je daarvoor wat meer kennis nodig. Om die droombaan te doen, zul je daarnaast misschien moeten doorgroeien in een bedrijf, voordat je kunt staan waar je wilt staan. In dat geval, maak een goed plan voor jezelf met behapbare tussenstappen. Op deze manier maak je het proces makkelijker en kun je je beter aan je plan houden.

De staatsloterij winnen is geen doel

  1. Zet deadlines. Zorg dat de deadlines realistisch zijn voor elke stap op zichzelf. Met deadlines voor je doelen, zonder dat je daar zelf onderdoor gaat, weet je wat je moet doen. Zorg dat ze realistisch zijn. De staatsloterij winnen is geen doel. Een tijdlijn hebben zorgt ervoor dat je op schema kunt blijven en gemotiveerd blijven.
  2. Vind een accountability buddy. Iemand die ervoor zorgt dat je bezig blijft met je taken. Deze persoon kan je motiveren en stimuleren en zorgt dat je gefocust blijft op je doel. Dit kan je eigen partner zijn, of zoek een coach of een personal trainer.
  3. Vier je succes! Feestjes vieren na elke behaalde stap, ook al is de stap nog zo klein, helpt je in de motivatie. Het erkennen van jouw progressie helpt je om on track te blijven en geeft je het vertrouwen om door te zetten.
Instagram van Liz & Mollie

Maak jouw droom werkelijk!

Dit zijn slechts een paar stappen die je kunnen helpen om jouw fijnste leven te leiden. Het belangrijkste ding dat je moet bedenken is dat je nooit mag opgeven! Een weg naar een doel gaat nooit lineair, het heeft altijd wat horten en stoten nodig. Zie dat maar als tests, die ervoor zorgen dat je de juiste route neemt. Als het gemakkelijk was, zou iedereen het doen! Met hard werken, passie en een positieve mindset, kun je vrijwel alles bereiken dat je wilt!

Ben je zelf nog een beetje op zoek naar wat er echt bij jou past en wat je eigenlijk zou willen doen? Dan helpen we een handje met dit gratis E-book. Het bevat een coachingsdocument waarin je op zoek gaat naar jouw Kernwaarden en Ikigai. Lees daarover meer in de blog “Hoe word je gelukkig?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.