Geen categorie

Hoe herstel je na een schouderbreuk

Van mitella naar marathon is een blog waarin ik mijn verhaal vertel over het herstel na een schouderbreuk. Wat dit doet met mijn mindset, hoe mijn revalidatie wordt versneld en hoe het mij is afgegaan. Ik hoop hiermee lotgenoten met een blessure te inspireren en motiveren. 

Van mitella naar marathon

In mijn vorige blog besprak ik hoe ik 1,5 jaar geleden mijn schouder brak toen ik viel tijdens het hardlopen. Het resulteerde in een periode vol pijn, een mitella en een zware operatie. Op een moment dat ik er mentaal helemaal doorheen zat, belde Petra me om me te helpen in mijn revalidatie. In deze reeks blogs maak ik jullie graag deelgenoot van mijn revalidatie. Een heftige periode waarin ik met de hulp van Petra van Bewegen met een Lach langzaam weer mijn leven terugkrijg.  

Van mitella naar marathon

…En toen belde Petra

Petra belde me toen ik er mentaal en fysiek helemaal doorheen zat, ik had echt een dip in mijn revalidatie bereikt. Maar voordat ik mijn revalidatietraject meer in detail zal bespreken, vertel ik graag hoe deze fantastische coach in eerste instantie op mijn pad is gekomen en over de prachtige dingen die we in het verleden al samen hebben bereikt.

Petra en ik

Ik begon met hardlopen in 2015. Al snel merkte ik wat voor fantastisch gevoel deze sport mij gaf, en wilde ik dit met mensen delen. Ik richtte mijn Instagram @ultravioletruns op om mensen te inspireren en te motiveren ook hard te gaan lopen. Tijdens hardloopevenementen kwam ik veel interessante mensen uit de hardloopwereld tegen, die ik via Instagram had leren kennen. Eén van die mensen was Petra; een super inspirerende vrouw, vol positieve energie. Na de Stevensloop hebben we uren zitten praten in de trein en ik weet niet of ik ooit zoveel heb gelachen tijdens een treinreis.

Van mitella naar marathon

De marathon van Berlijn

In 2019 begon ik te trainen met Petra. Ik kwam toen ook uit een zeer zware periode, waarin ik in drie weken tijd twee mensen verloor die mij dierbaar waren. Het verlies droeg ik als een zware rugzak met mij mee en ik had geen idee hoe ik ooit weer klaar zou zijn voor een marathon. Petra en ik begonnen te trainen en haar trainingsmethoden gingen veel verder dan looptraining alleen. Ze hanteert namelijk een holistische aanpak, waarin loopscholing, kracht, stabiliteit, mobiliteit en bovenal mindset heel belangrijk zijn. Ik voelde me steeds sterker worden, ging door de hulp van Petra weer in mezelf geloven, werd fitter en liep sneller dan ooit tevoren. Petra noemde me altijd SuperVio en ik liet dan ook een SuperVio-shirt maken waarin ik de marathon van Berlijn liep. Ik finishte mijn vierde marathon drie kwartier sneller dan ik ooit had gelopen en voelde mij sterker dan ooit. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze prachtige trainingsperiode met Petra mijn leven heeft veranderd.

Van mitella naar marathon

Pijnvrij lopen en trainen

Na de marathon van Berlijn, had ik de smaak te pakken. Ik schreef me dan ook direct in voor de marathon van Chicago en werd in 2020 ingeloot om deze prachtige marathon te lopen. Maar door het coronavirus ging de marathon dat jaar helaas niet door. Ik kon mijn deelname tot maximaal drie jaar naar de toekomst verplaatsen en koos voor oktober 2023. Een groot doel, maar zeker ook een prachtig doel om voor te trainen. Maar momenteel is het doel: pijnvrij lopen en pijnvrij trainen. Vanaf september 2022 ben ik weer met Petra aan de slag gegaan. Naast veel pijn zat (en zit) er ook veel angst en verdriet in mijn lijf. Met de hulp van Petra ben ik langzaam weer mijzelf aan het worden en word ik weer de SuperVio die verborgen gaat onder de pijn en het verdriet. In de komende blogs ga ik verder in op mijn revalidatietraject met Petra. Het bord dat we maakten om samen de marathon van Amsterdam aan te moedigen vat dit traject mooi samen ‘Schouders eronder!’.

Van mitella naar marathon

Zoek je zelf ook een manier om op een goede manier weer te starten met trainen naar een doel? Neem dan snel contact op om te kijken wat we voor je kunnen doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.