Voetentraining

HalluxValgus

Een halluxValgus oftewel een grote teen die richting de kleinere teentjes groeit, kan pijnlijk zijn. Een operatie is soms niet te voorkomen. Maar voordat het zo ver is, kun je zelf heel veel doen om je hallux valgus weer terug recht te trainen!

Hoe ziet een HalluxValgus er uit?

Als je altijd in moderne schoenen hebt gelopen, dan zit er een hele grote kans in dat jouw grote teen al meer naar binnen is gegroeid dan als je op schoenen hebt gelopen met een brede “toebox”. Vaak gaat de halluxvalgus gepaard met een kleine teen die ook richting de andere teentjes is gedrukt. Hoe meer je ermee beweegt, hoe meer kans je hebt dat de stand van je scheenbeen, knie en heup gaan veranderen. Het is dus erg belangrijk om er iets mee te doen.

HalluxValgus, www.lopenmeteenlach.nl

Hoe kom je er vanaf?

Allereerst is het aan te raden om schoenen te gaan kopen die alle tenen de ruimte geven. Dit kun je testen met de zogenaamde shoeliner test. Deze demonstreer ik in deze reel:

Vervolgens wil je zo gaan trainen, dat je de grote teen weer meer naar de middellijn kunt gaan bewegen. Dat gaat niet vanzelf. Je kunt oefeningen doen en teenspreiders dragen. Koop hier je tenenspreiders.

Al deze tips en de bijbehorende oefeningen komen ook voor in het Sterke Voeten- Plan, een trainingsprogramma dat we hebben ontwikkeld met de kennis van onze mentoren in Finland.

Het allerbeste helpt een plan dat specifiek gericht is op jouw voeten. Daarvoor kun je Personal Training nemen of gebruik maken van een persoonlijk schema.

Mocht je echt pijn hebben en er last van hebben, dan raad ik je aan om met een podologisch fysiotherapeut of podoloog af te spreken.

Wil je meer lezen over de Hallux Valgus? Lees dan de blog: Hoe kom je van een Hallux Valgus of Hamertenen af.

Moderne schoenen zorgen voor het naar binnen groeien van de grote teen. http://www.lopenmeteenlach.nl

Wil je overgaan naar geschikte schoenen? Dan raden wij Vivobarefoot schoenen aan. Met de code PETRA10 krijg je 10% korting bij het afrekenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.