Blessures, Voetentraining

Pijn in de bal van je voet

Heb je vaak pijn in de bal van je voet? Heb je veel eelt of misschien zelfs een likdoorn op die plek? Dan kan het zijn dat je leid aan metatarsalgia.

Metatarsalgie wordt omschreven als de ontsteking en irritatie van de middenvoetsbeentjes en de omliggende zachte weefsels. Dit kan ervoor zorgen dat je pijn, zwelling en gevoeligheid van de bal van de voet hebt. Als je geen actie onderneemt met dit pijnlijke probleem, kan dit leiden tot de ontwikkeling van chronische voetproblemen.

Eén van de belangrijkste symptomen van metatarsalgie is pijn in de bal van de voet. Deze pijn kan worden omschreven als een doffe pijn, een scherpe stekende pijn of een branderig gevoel. De pijn kan erger worden bij staan ​​of lopen en kan verbeteren bij rust. Soms heb je een gevoelloosheid of juist tintelingen in het getroffen gebied

Hoe ontstaat het?

Pijn in de bal van je voet ontstaat doordat er continue druk wordt geleverd op dat punt. Meestal ontstaat dit doordat je schoenen draagt die niet breed genoeg zijn en daarnaast een verhoging in de hak hebben. Je kunt het zien als dat de botten van je voeten worden samengeknepen en naar beneden toe worden gedrukt. Na verloop van tijd past je voet zich aan aan de te kleine schoenen, waardoor je botten en bindweefsel samengedrukt blijven.

Wat kun je doen aan pijn in de bal van je voet?

Allereerst raden we aan om in het begin van je revalidatiefase (als je nog steeds symptomen hebt) alle soorten activiteiten met een hoge impact te vermijden, zoals hardlopen, springen, springen en lange afstanden lopen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de genezingstijd oploopt en het kan zelfs de situatie verergeren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de behandeling van metatarsalgie een langzaam proces kan zijn. Het kan enkele weken of zelfs maanden duren voordat je echt vermindering van de klachten ziet. Je kunt je voorstellen dat deze klacht niet zomaar ineens ontstaat, dit komt door het jarenlang dragen van schoenen die niet geschikt zijn voor jouw voeten. Bovendien is het belangrijk om te begrijpen dat een bepaalde mate van pijn of ongemak normaal kan zijn tijdens de vroege stadia van de behandeling, want het idee is om de aangetaste spieren en pezen te versterken en te strekken.

Allereerst is het belangrijk dat je het bindweefsel en de doorbloeding wat ruimte geeft. Dat kun je doen met speciale massagetechnieken en bijvoorbeeld met een Pedespocket. Mocht je deze willen aanschaffen, vul dan LOPENMETEENLACH in bij de discount code. Daarnaast wil je zorgen dat je voeten op de pijnlijke punten geen druk meer krijgen. Het is dus zeker aan te raden om schoenen zonder heeldrop en wijde toebox aan te schaffen. Ik raad Vivobarefoot aan, die kun je ook met een korting aanschaffen (PETRA10).

Vervolgens zul je met bepaalde voetenoefeningen je voeten weer moeten “optrainen”om de beste afwikkeling te maken. Je komt al een heel eind als je aan de slag gaat met Het Sterke Voeten- Plan, maar voor specifieke oefeningen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Morton’s neuroma

Een Morton neuroom is een beklemde zenuw in de voorvoet.Je hebt meestal een branderige pijn in de voorvoet en de tenen. Meestal is dit het gevorderde stadium van metatarsalgia.

Het is daarom erg belangrijk om aan de slag te gaan met het verbeteren van de functie van je voet. De meeste voeten die klachten geven, kun je onderverdelen in de stijve voet of juist de zwakke voet. Als je hoge, stijve bogen heeft, zul je vaker eelt op de hiel en op het 4e tot 5e middenvoetsbeentje aantreffen. Meestal heb je geen eeltontwikkeling op het 1e middenvoetsbeentje. Als je juist zwakke voeten hebt, komt eelt vaker voor op de kop van het eerste middenvoetsbeentje en op het buitenste (laterale) deel van de grote teen.

Voor deze typen voet hebben wij een plan geschreven. Hierin ga je eerst je voet analyseren en daarna weet je precies welke oefeningen geschikt zijn voor jouw voet. Bestel het hier:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.