Mobiele Eenheid

Om een goede workout te doen, is het belangrijk om een goede range of motion te krijgen. Het bindweefsel wordt door mobiliserende oefeningen lichtelijk gestretcht. Hierdoor worden receptoren “aan”gezet. Deze geven de juiste signalen in het lichaam krijgt om een beweging correct uit te voeren. En ze voelen ook nog eens goed! De mobiele eenheid kan aanrukken!

Pols mobilisatie

De pols mobilisatie helpt bij oefeningen waarbij je veel op je handen staat, of als je met kracht uit je armen moet pushen. Daarnaast is het een fijne stretch als je langere tijd kleine bewegingen moet maken uit de pols. Chefs, mensen die met een muis werken of mensen die nog met een pen schrijven kunnen zeker profijt hebben van deze oefeningen.

Wil je een algemene stretch voor na het hardlopen of voor na je workout? Kijk dan ook een s op deze pagina, waar we een algemene stretch uitleggen.

Elke keer als je start met een workout in Animal Flow, is het verstandig om deze pols mobiliserende oefeningen uit te voeren. Animal Flow is een interessante manier van bewegen, waarbij je het hele lichaam leert te activeren. Na onze certificering zullen op deze pagina diverse flows worden gedeeld. Wil je meer weten over Animal Flow? Lees dan deze blog eens.

Hips don’t lie

Deel 2: Heupen. In deze video gaan we in op het mobiliseren van de heupen. Ook als hardloper kun je veel winst boeken door een goede range of motion in je heupen. Ook daar is een mobiele eenheid van grote waarde, zoals je kunt teruglezen in deze blog.

Heupen openen

Happy Feet

Sterke voeten zijn belangrijk. Ze dragen je de hele dag en als je de voeten altijd maar `pampert` , daar worden ze niet heel sterk van en sterker nog, je bent sneller gevoelig voor blessures in knie, heup en onderrug. De combinatie van heupen en voeten zorgen voor een krachtige mobiele eenheid. In dit filmpje kun je testen hoe de Range of Motion in je enkels is. Lees meer over sterke en happy voeten, waarom ze ook belangrijk zijn voor krachtsporters, in deze blog of doe de oefeningen mee in dit filmpje:

Happy feet betekent: minder blessures en kwaaltjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.