Over ons

Lopen en Bewegen met een Lach is ontstaan uit de zoektocht naar meer kennis over blessurevrij en lekker bewegen. Het begon bij hardlopen, het is nu uitgegroeid naar hoogstaande kennis over de nieuwste trainingsmethoden en wetenschappelijke kennis in bewegen. Is jouw doel sport specifiek? Fysiek? Uit een blessure komen? Of wil je jouw beweging verbeteren door te werken aan mobiliteit en herstel? Ben je trainer en op zoek naar meer en uitgebreidere kennis? Wij leiden jou op!

Petra Kerkhove, eigenaresse Lopen & Bewegen met een Lach, foto: Janneke Poort

Over Petra Kerkhove:

Ik help hardlopers en niet- hardlopers met alle randzaken waar ze tegenaan lopen en die hun weerhouden zich de persoonlijke beste te voelen. Met mijn kennis, enthousiasme en leergierigheid gun ik iedereen wat sporten voor mij heeft gedaan: het geeft energie, daadkracht en positiviteit. Helaas kunnen blessures, stress en gewoonweg jezelf niet op één zetten, ervoor zorgen dat bewegen niet zo lekker gaat. Met mijn kennis over: voeten, bekkenstabiliteit, kracht, techniek, ademhaling, duurvermogen en mobiliteit help ik mijn cliënten in persoonlijke trajecten naar hun absolute best.

Over mij: mijn naam is Petra Kerkhove, 48 jaar en zeer gedreven in het laten slagen van mijn coachees. Ik ben enorm leergierig en ben ook erg nieuwsgierig naar jou en jouw doelen. De meeste energie krijg ik zelf van het begeleiden naar een vaststaand doel, sportief of mindset.

Van grote teen tot mindset

Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt en doe dat alleen door middel van persoonlijke begeleiding, omdat ik niet geloof in het verbeteren van iemand zijn fysiek in een algemene training en zal altijd de persoonlijke manier voorop stellen. In de hardloopwereld en krachttraining zijn sommige ideeën over training nogal rigide. Door uit verschillende bronnen te tappen, heb ik een complete vizie op beweging gekregen. Deze stopt niet bij het aanspannen van die ene spier. Nee, van grote teen tot mindset kan worden getraind naar een doel.

Heb je een doel in sport? Heb je een uitdaging in je leven? Neem dan contact met me op, zodat we kunnen zien of er een match is.

Klik op deze link voor mijn CV in LinkedIn

Voor samenwerken of een persoonlijk bericht? Mail naar email hidden; JavaScript is required


Bewegen met een Lach

Het logo staat voor een volwaardige mens ( de cirkel), waarin balans wordt gevonden en met stappen van links naar rechts verbetering komt. Daarnaast ziet het er uit als een glimlachende emoticon.


Hanne de Wachter, redactrice Lopen en Bewegen met een Lach

Over Hanne de Wachter:

Mijn naam is Hanne de Wachter en ik ben geboren in Mechelen. Ik ben 34 jaar oud en heb de hele wereld over gereisd, op zoek naar mijn passie. Ik heb me ondertussen gevestigd in Hilversum, waar ik op zo verschillend mogelijke wijze bezig ben met bewegen. Ik heb veel interesse in wetenschap, beweging en voeding.

“Ik weet dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om te bewegen. Vaak wil je wel bewegen, maar werkt je lichaam niet meer mee. Soms weet je zelf niet (meer) waar te beginnen. Het gebeurt ook dat iemand anders je vertelt dat je het beter niet meer doet.

Je verliest het vertrouwen in je lichaam en in jezelf.

Ik maak er mijn persoonlijke uitdaging van om verder te kijken dan alle hypes en algemeen aangenomen waarheden. Ons lichaam is zo variabel en uniek, dat zelfs wetenschappelijke onderzoeken geen eenduidig resultaat kunnen geven. Door mijn ervaring als trainer, door zelf analytisch na te denken en onderzoeken objectief te vergelijken, probeer ik mijn eigen waarheid te ontdekken.

Een zoektocht zonder einde, waar ik helemaal blij van word. Ik heb mijn baan als Personal trainer opgezegd om me volledig op de studie bewegingswetenschappen aan de UVA te richten. “

Ik deel mijn kennis en nieuwsgierigheid in de blogs die ik schrijf voor Lopen & Bewegen met een Lach.