Mindful Run

Bij Lopen met een Lach kun je vanaf nu terecht voor 5 weekse cursussen Mindful Run.

Geef je op via deze link

De cursus Mindful Run start op donderdag 28 februari om 18:00u vanaf de ASICS Flagshipstore op de Stadhouderskade 23 A, te Amsterdam. 

Mindfulness

Dat is heus niet zo zweverig als dat je misschien zou denken! Het bewust je aandacht brengen naar het hier en nu, zonder daar een mening over te hebben, kan heel verhelderend werken. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Een marathon lopen is 40 % training en 60 % mentaal, wordt er wel eens gezegd. Je wordt je tijdens de 5 weekse cursus bewust van je loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

IMG_1120-127sdfsd

Ademhalingstechnieken

Die pas je toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe beter je de energie die zuurstof geeft, kunt verdelen. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen 

Lopen of hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het (hard-) lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en te Lopen met een Lach.

De cursussen van Mindful Run hebben als doel om jou beter laten te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “MEER ENERGIE”.

Meer Energie

Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse cursus Mindful Run geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

Wil jij liever wandelen? Dan is de Mindful Walk cursus geschikt voor jou. Dit wordt ook in 5 weken gegeven, in het Vondelpark in Amsterdam, voor iedereen die liever wandelt of niet kan hardlopen.

mindful_run FB profielfoto

4 gedachten over “Mindful Run”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.