Favo’s

Tijdens, voor en na het hardlopen… Er zijn zoveel spullen op de markt. Er zijn echter een paar items die ik iedereen zou willen aanraden. En nee, deze tips worden niet gesponsord. (behalve de ASICS producten, die heb ik gekregen)

Lopen met een Lach

tip 1) Het ASICS Hydration Vest

Dit kleine rugzakje, met onwijs veel extra zakjes op de voorkant en achterkant, zit als gegoten. Je voelt niet dat je het aan hebt tijdens het lopen.Het is heel licht en er wordt een vloeistofreservoir van 1,5l bijgevoegd. Zo kun je je zorgen dat je altijd gehydrateerd blijft tijdens je duurlopen. Je kunt gemakkelijk je gells kwijt voor duurlopen boven de 20 km. Je telefoon, voor nood (of foto’s) en je OV- kaart en je sleutels. Ook is er nog ruimte genoeg voor droge sokken of een droog shirtje. Ik wil niet meer zonder dit praktische rugzakje. FullSizeRender

Je koopt het online via deze link voor € 75,00

tip 2: Doubdle, een functionele frisdrank

Herstellen na een pittige training doe je met eiwitten en wat koolhydraten. Eiwitten die zorgen dat je spieren makkelijker kunnen herstellen en koolhydraten om ervoor te zorgen dat je weer wat energie krijgt. Maar tijdens een pittige training verlies je ook veel mineralen door te zweten. Doubdle is een functionele frisdrank, die rijk is aan vitamines en mineralen, geen kleurstoffen en toegevoegde suikers heeft, maar wel vol zit met vruchtensappen en plantenextracten. Het smaakt een beetje als Cassis zonder prik. Neem niet meer dan 1 á 2 blikjes, want je krijgt genoeg binnen met eentje. Het kan je beloning zijn na een geslaagde (pittige) intervaltraining. Je koopt 12 blikjes voor € 19,50 via deze link.

tip 3: De weerstandsband

Toen ik kampte met een heupblessure, kreeg ik als tip mee om mijn heupen meer te trainen. Veel lopers “zakken” lekker door tijdens de landingsfase en daardoor komen er krachten op je heup, die er helaas voor kunnen zorgen dat je een blessure kunt oplopen. Met deze weerstandsband kun je verschillende oefeningen doen, maar ik gebruik hem vooral voor mijn heupen en bovenbenen. Op de pagina met krachtoefeningen geef ik je wat tips over hoe je hem kunt gebruiken.

De Weerstandsband is hier te koop voor slechts € 5,95 per stuk

tip 4: Teff inside, het oergraan Teff.

unnamed (2)

Volkoren, lekker, gezond, vol met vezels en vitamines. Ik schreef er al eens een blog over. Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is ook nog eens glutenvrij en de produkten van Teff inside zijn makkelijk te gebruiken. De service is goed en snel. Elke dag een heerlijk ontbijtje met Teff en je kunt er tegenaan!