blogs

Why tell me why?

Hardlopen… de gemakkelijkste sport om te doen! Je trekt je schoenen aan en je kunt gaan.

Maar is dat eigenlijk zo? Helaas is hardlopen ook één van de blessure- gevoeligste sporten die er is. Dat komt deels doordat veel mensen die gaan hardlopen, misschien niet de ideale lichaamshouding aannemen tijdens het hardlopen. Veel hardlopers denken nog dat hardlopen niets anders is dan lopen, maar dan op een hoog tempo. En daar kun je je goed in vergissen. Ook ik was een hardloper die dacht dat snelle wandelpassen nemen, gelijk stond aan hardlopen.

Pas toen ik de Zestig van Texel had gelopen en letterlijk mijn hakken in het zand had gezet, merkte ik wat dat doet met je lichaam en vooral hoe het niet moet. Door een verkeerde loophouding kreeg mijn lijf te maken met krachten op mijn pezen en gewrichten en ik was geblesseerd geraakt. Na mijn herstel kwam ik in aanraking met een echte hardlooptrainer. Want hardlopen is een andere sport dan wandelen!

Dus… why tell me why? Waarom zou je je laten begeleiden met hardlopen?

IMG_0801-79sdfsd

  • een hardlooptrainer kan met een goed en passend schema ervoor zorgen dat je goed getraind, fit, uitgerust en zo blessurevrij- mogelijk aan de start staat van je wedstrijd
  • een hardlooptrainer kan door een goede analyse van je loopstijl, passende oefeningen geven waardoor je je energie die jij gebruikt om mee hard te lopen, zo optimaal mogelijk gebruikt.
  • een hardlooptrainer kan je tips & tricks meegeven, hoe je een wedstrijd kunt aanpakken.
  • een hardlooptrainer coacht je (ook mentaal) naar jouw doel. Van een marathon wordt vaak gezegd dat het 40 % training is en 60 % mentaal… Dus reken uit je winst.

Soms heb je een beetje een drempel om met een groep te gaan trainen. Misschien ben je door je werk niet zo flexibel op de tijden waarop groepstrainingen worden aangeboden. Of misschien vind je het gewoon niet zo prettig om met andere mensen te worden getraind. Vandaar dat ik persoonlijke training aanbied, in Amsterdam en omgeving, aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

Ik ben zelf iemand die vrijwel alle fouten al zelf eens heeft gemaakt en daarvan geleerd heeft. Ik werk via de ENFORCE methode en ben franchisenemer van ENFORCE Amsterdam.

IMG_2702-334sdfsd

Kom je bij me trainen?

Tijdens het eerste contactmoment zal ik je kijken wat ik voor je kan betekenen. De ene loper heeft nu eenmaal meer nodig dan de andere om zijn doelen te halen.

Via de ENFORCE methode laat ik jou Lopen met een Lach

IMG_2867-365sdfsd

Ik hoop dat ik je na één training al kan overtuigen van de mogelijkheden tot het verbeteren van jezelf. Jij wilt toch ook de beste “jij” zijn? En dat je altijd kunt Lopen met Lach? Neem je snel even contact met me op?

Petra

#lopenmeteenlach

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.